Landschapsexpo 'De Rupelstreek vroeger en nu'

Landschapsexpo 'De Rupelstreek vroeger en nu'

zondag, 5 juli 2015 to maandag, 31 augustus 2015
provincie: 
Antwerpen
Rupelstreek - meerdere gemeenten
organisator(en): 
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

In samenwerking met de gemeentebesturen van de Rupelstreek, Toerisme Rupelstreek en De Schorre werd deze zomer landschapsexpo over de Rupelstreek opgezet.
Je kan in de gemeenten van de Rupelstreek op verschillende locaties, uitvergrote historische landschapsfoto’s ontdekken die de vergelijking met vroeger en nu in de verf zetten. Uitgangspunt is het industrieel erfgoed in de Rupelstreek, we leggen dus de focus op waterwegen, steenbakkerijen en andere industriële locaties die mijlpalen vormden in de geschiedenis van onze regio. Laat je verrassen tijdens een wandel- of fietstocht door de streek!
Deze expo wordt georganiseerd naar aanleiding van het speciale feestjaar.
Niet alleen blaast De Schorre 25 kaarsjes uit in 2015. 2015 werd door Europa ook uitgeroepen als hét Jaar van het Technisch en Industrieel Erfgoed. En laat dit nu net zijn waar de Rupelstreek een overvloed aan heeft! In deze regio floreerden decennialang talrijke industrieën en zorgden deze voor de nodige tewerkstelling: steenbakkerijen, pantoffelfabrieken, diamantslijperijen, glasblazerijen, de Boomse Metaalwerken, scheepswerven, brouwerijen en maalderijen… Ooit gonsde het van de industriële activiteit langs de boorden van Rupel en Schelde in Rumst, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem.
Heel wat lokale verenigingen en organisaties zullen van 2015 een feestelijk jaar maken met een waaier aan activiteiten.

meer informatie: 
meer informatie