CORONA en industrieel erfgoed. Hoe overleven ?

Corona

CORONA ...en industrieel erfgoed.
Hoe overleven ?

De COVID-19 crisis zal een gevoelig effect hebben op cultuur en erfgoed, daar is iedereen van overtuigd.
In deze tekst proberen we een overzicht te geven van de situatie voor erfgoed, op de eerste plaats voor industrieel en technisch erfgoed. Want binnen de erfgoedsector is dat laatste, ondanks reeds 50 jaar militantisme, nog steeds een zwak broertje dat  in de meeste landen leeft en overleeft dank zij gemotiveerde vrijwilligers.

COVID-19

Ondanks COVID-19 zetten we ons verder in. Wat zijn de gevolgen van het virus op de werking en de activiteiten van VVIA ?
En vergeet niet om ons te steunen, ook in deze moeilijke tijden

Suiker in Europa

In 2000, dus precies twintig jaar geleden, werden de Vlaamse en Nederlandse tijdschriften over industrieel erfgoed samengesmolten tot een gemeenschappelijke publicatie - het Vlaams-Nederlandse tijdschrift ‘Erfgoed van Industrie en Techniek’.
Dat was toen het eerste grensoverschrijdend erfgoedtijdschrift.
Het wordt uitgegeven door een gezamelijke Vlaams-Nederlandse redactie.

Drie representatieve internationale platformen formuleren standpunt inzake behoud kolenwasserij Beringen

Omwille van het internationaal belang van de kolenwasserij formuleerden drie internationale platformen een 'joint declaration' . Het zijn: TICCIH - The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage;  EFAITH - European Federation of Associations of Industrial and Technial Heritage; en het Industrial and Engineering Heritage (IEHC) Committee of Europa Nostra,

wat is VVIA ?

Een bezoek aan een industriële site ingericht door VVIA

VVIA is het platform van verenigingen en vrijwilligers die zich in Vlaanderen en Brussel inzetten voor studie, behoud en ontsluiting van industrieel en technisch erfgoed

Lid worden

lid worden heeft zo zijn voordelen, en... VVIA leeft en bloeit maar dank zij zijn leden.
Nu lid worden en lid zijn tot einde 2020... dan levert U een enorme bijdrage aan VVIA

Pagina's