Open Monumentendag bij EMABB

Open Monumentendag bij EMABB

zondag, 13 september 2020
provincie: 
Antwerpen
Boom
organisator(en): 
Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen

Op deze steenbakkerijsite van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen wordt op zondag 13.09.2020, tijdens de editie 2020 van de Open Monumentendag,  het verhaal verteld van de nakende restauratie die in september 2020 van start zal gaan. Het is een initiatief van EMABB vzw, terwijl ook Kempens Landschap en VVIA medewerking verlenen

De wettelijk beschermde site zal in ere hersteld worden en de industriële gebouwen zullen ook her-bestemd worden. Zo zal de ringoven dienst doen als tentoonstellingsruimte en polyvalente ruimte op de verdieping. De voormalige schrijnwerkerij zal een onthaalruimte worden voor de site, de wijk, de gemeente Boom en de Rupelstreek. En tenslotte zal de schoorsteen een uitkijkpunt worden waarbij de Rupel en de wijk kan aanschouwd worden.

Tijdens OMD zal dit alles op “een corona-veilige manier” georganiseerd en verteld worden.

De ontvangst bij EMABB is mogelijk tussen 10u en 17u.

Iedereen is welkom op dit onthaal mits vooraf aan te melden via info@emabb.be of 03/888.15.58 (emabb) en het dragen van een mondmasker dat je zelf moet meebrengen.
Aanmelden voor vrijdag 11 september, 17 u - en bij aanmelding een uur van arriveren door te geven. Zo kunnen we ons beter organiseren voor die dag !!!
Het aantal deelnemers per uur kan beperkt worden.
Deze regeling kan mogelijk wijzigen bij strengere coronamaatregelen, maar daar houden we u dan ook vooraf van op de hoogte.

Afspraak :
EMABB vzw, Noeveren 67 te 2850 Boom
www.emabb.be