verkenning van Barcelona

verkenning van Barcelona

zaterdag, 16 maart 2024 to woensdag, 20 maart 2024
provincie: 
[niet in België]
Barcelona
organisator(en): 
VVIA

Naar aanleiding van de internationale beurs over industrieel toerisme, B-Industrial, trekken we een paar dagen naar Barcelona.

We plannen bezoeken tussen 17 en 20 maart, o.m.
- de beurs B-Industrial en het industrieel erfgoed in de buurt van de Montjuïc
- wijk oude industriewijk Poblenou, waar tal van oude textielfabrieken gered werden door de acties van burgers, en nu herbestemd worden. De watertoren kreeg een European Heritage Award
- in de aanpalende gemeente Sant Adrià de Besos staan nog de  drie hoge betonnen schoorstenen van de centrale, ook gered door acties van burgers.
- de wijk Sants en omgeving, waar de burgerbeweging de oude textielfabriek Can Batlló in 2011 in 'zelfbeheer' en (zelf) tot een boeiend herbestemmingsproject omvormde. Het is ook de wijk van de coöperatieven,...
- en we gaan met trein naar Terrassa  voor een bezoek aan het nationaal museum voor wetenschap en techniek (MNACTEC) en industrieel erfgoed in de stad (o.m. behouden schoorstenen), ijzeren markt,...

Op zaterdag 16 maart beginnen in het centrum van Barcelona de Festes deSant Josep Oriol (de Festa Major, het wijkfeest van de Pi-wijk), met op zaterdag en zondag optredens van menselijke torenbouwers (castellers), een bijeenkomst van reuzen,... Het exacte programma van deze feestelijkheden ligt nog niet vast, maar voor wie een dag vroeger komt proberen we deze feesten in het weekend te integreren in ons programma.

Elkeen plant en boekt zelf zijn vlucht (bv met Brussels Airways, Brussel-Barcelona, vertrek 12:30, aankomst 15:20, of Vueling vertrek om 09:35 of 14:45)
Iedereen kiest zelf zijn  vertrek- en terugkeerdatum, zodat sommigen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om vroeger te komen of langer te blijven, om ook nog andere dingen in Barcelona te bezoeken.
Iedereen boekt zelf een hotel, op basis van zijn voorkeur (comfort, prijs,...). We stellen wel een hotel voor aan de kust ten zuiden van Barcelona, zodat we daar 's avonds een ontspannen verblijf hebben met goede busverbinding, dag en nacht, tot in het centrum van Barcelona. Maar dat is niet verplicht.
Als je boekt, doe het dan via Trooper.be en ga daar naar Brussels Airlines, Vueling of Booking.com - dan krijgt VVIA een percentje op je boeking.
Bezorg ons de gegevens van je boekingen, dan kunnen we daarmee rekening houden bij de planning.

Ter plekke worden we gegidst door onze ere-voorzitter Adriaan, die ook een kenner is van Catalonië.

Dit uitje is exclusief voor leden VVIA

 

Interesse ? Wil je meer informatie ?
Contacteer ons dan zo snel mogelijk