Leuven zoekt kandidaten voor herbestemming spoorweghal

vrijdag, 3 juni 2016
VVIA op basis info AGSL
Spoorweghal 5 in Kessel-Lo

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven lanceert een oproep naar belangstellenden voor tijdelijke herbestemming en uitbating van dewettelijk beschermde sporoweghal 5 in Kessel-Lo. Dat moet een nieuwe dynamiek creëren op de Centrale Werkplaatsen.
AGSL wil met het tijdelijk gebruik van de hallen inzetten op creativiteit door ondernemende en dynamische mensen kansen en ruimte te bieden. De hallen moeten een inspirerende en creatieve ruimte zijn waar initiatieven kunnen ontstaan. De invulling laat het AGSL zoveel mogelijk over aan de toekomstige uitbaters een derhalve worden er weinig voorwaarden opgelegd. Wel wil men er een mix van activiteiten mogelijk maken die de buurt alvast voor de komende vijf jaar doen bruisen. Met een totale oppervlakte van 2.365 m² binnenruimte en 1.800 m² buitenruimte kan het gebouw heel wat activiteiten huisvesten.
Deze invulling komt er in afwachting van de definitieve restauratie, waarbij verwacht wordt dat de subsidies pas binnen een vijftal jaren op tafel zullen liggen.

Op 21 juni 2016 om 16u00 wordt er een terreinbezoek georganiseerd om de kandidaten extra informatie te geven. Tijdens dit moment wordt de inschrijvingsbundel toegelicht en zal er de mogelijkheid zijn om vragen te stellen. 

Meer informatie op de website van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven, waar je ook het projectdossier kunt downloaden

 

Zie ook artikel in