andere organisatoren - België, niet behorend tot de Vlaamse Gemeenschap

zowel verenigingen als openbare diensten, bedrijven etc - maar niet behorend tot de Vlaamse Gemeenschap. Het kunnen dus wel Vlaamse organisaties zijn die hun zetel in het Brussels Gewest hebben.

Mois du Fil

MOIS DU FIL

Een maand bijzondere activiteiten rond draad, spinnen, weven, broderenin het Musée de Folklore vie Frontalière in Moeskroen?
Tentoonstelling, ateliers, lezingen, rondleidingen,....

Les bières bruxelloises

Cafés, pubs, brasseries, estaminets en caberdouches floreerden in Brussel gedurende de 18e en 19e eeuw.
Deze plaatsen van samenkomst en consumptie telden weldra in de duizenden en werden bevoorraad door een aanzienlijk aantal brouwerijen.

Tijdens deze rondleiding ontdekt u de evolutie en diversiteit van de Brusselse bieren, van de traditionele geuze tot de industriële pils.
Het begint met een wandeling door het historische hart van de stad en eindigt met een bezoek aan een Brusselse brouwerij die nog steeds in werking is: de brouwerij Cantillon.

De trein in de schilderkunst

De trein: een iconografisch motief in de schilderkunst van de 19de eeuw tot het interbellum

Lezing in het Frans doort kunsthistorica Muriel De Groef doorheen de geschiedenis van de 19de eeuwse schilderkunst met de trein als thema. Ze toont ons hoe de trein kunstenaars inspireerde van midden 19e eeuw tot de Roaring Twenties en hoe ze omgingen met de ontwikkelingen van de spoorwegen.
start om 11:00 u

Orient Express

Een uitzonderlijke tentoonstelling, gewijd aan het epos van de Oriënt-Express en zijn geestelijke vader, Luikenaar Georges Nagelmackers, met de mythische wagens van de Oriënt-Expres, decoratieve kunstwerken en unieke documenten tentoon die het avontuur van de Oriënt-Express en de Wagons-Lits weerspiegelen

enFER

In Le Bois du Casier, de mijn waar op 8 augustus 1956 in de ondergrond brand uitbrak en er 262 doden vielen, loopt nu en nog tot 6 december ‘enFER’. Dat is een prachtige tentoonstelling van de in Sint-Truiden geboren fotograaf Jos Struyven over het industriële landschap van Wallonië, genomen van op de terrils rond Charleroi en Luik.

Pagina's