Public Choice Awards

VVIA VLAAMSE VERENIGING VOOR INDUSTRIËLE ARCHEOLOGIE

          

PUBLIC CHOICE AWARDS van de
European Heritage Awards
Europa Nostra Awards 2019

De Europese Erfgoedprijs / Europa Nostra Prijs is door de Europese Commissie in 2002 ingesteld en wordt sindsdien jaarlijks georganiseerd. De Prijs eert en bevordert de beste voorbeelden op het gebied van erfgoed instandhouding, onderzoek, management, vrijwilligers, opleiding en communicatie. Zodoende draagt de Prijs bij aan een sterkere publieke waardering voor cultureel erfgoed als strategische hulpbron voor Europa's economie en gemeenschap. De Prijs wordt door het Creative Europe programma van de Europese Unie ondersteund.

VVIA kreeg de erkenning in de categorie ‘Dedicated Service’ (Toegewijde Dienst) omwille van zijn vrijwilligersinzet sedert 1978 voor het behoud van industrieel en technisch erfgoed in Vlaanderen, zonder subsidiëring door de overheid.
We vinden deze erkenning een grote eer, en ook een aansporing tot herwaardering van de rol en taak van vrijwilligers in de erfgoedsector

Naast deze grote prijs komt VVIA ook nog in aanmerking voor de publieksprijs.
We willen ook die aangrijpen om een pleidooi te houden voor de rol van erfgoedvrijwilligers. Indien VVIA deze prijs zou binnenhalen zou dat andermaal een signaal zijn ter aanmoediging van een actieve rol van vrijwilligers.

 

Burgers uit de verschillende Europese landen kunnen nu hun voorkeur en appreciatie uitdrukken voor één van de geselecteerde projecten.
Dat gebeurt door een stem uit te brengen voor de 'Public Choice Awards' (Publieksprijs)

Er zijn 25 kandidaten voor deze publieksprijs .
Breng dus uw stem uit voor de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw
en vraag iedereen die U kent om hetzelfde te doen !

            

Hoe stem je voor de Public Choice Award

Stap 1

Ga naar de webpagina https://vote.europanostra.org  en wacht tot heel deze pagina geladen is.
Dat neemt tijd doordat er 25 filmpjes met voorstellingen van de kandidaten moeten binnenkomen.

Stap 2

Als alle filmpjes binnen zijn, ga je naar beneden tot je VVIA vindt (even na de helft, het 16de filmpje) en daar stem je dan een eerste keer. De eerste stem geef je uiteraard aan VVIA, want die stem is drie punten waard.
Als dat gebeurd is moet je de pagina twee keer opnieuw laten opladen, om een tweede en een derde stem uit te brengen. Je moet dus nog voor twee andere projecten stemmen en die krijgen respectievelijk 2 en 1 punten.
Je kunt maar voor één project per land een stem uitbrengen. Je kunt één keer per e-mail adres stemmen.

Stap 3

Als je de drie stemmen uitgebracht hebt, moet je op het stemformulier bovenaan je gegevens en e-mail adres invullen. Controleer dan nog even of al je stemgegevens juist zijn, en vooral of VVIA in je lijstje op de eerste plaats staat. Mocht je een vergissing gemaakt hebben, dan kan je die eventueel corrigeren (bv wanneer je VVIA per ongeluk niet de eerste stem gaf).  Klik je en  breng je stem uit.

Stap 4

Er wordt dan een bericht naar je e-mailadres gestuurd. Op dat bericht moet je klikken om te bevestigen. Pas dan is je stem geldig...

Het gebruikte e-mail adres wordt opgeslagen in de bestanden van Europa Nostra, maar met respect voor de GDPR privacy-regels. Je kunt dus maar één keer per e-mail adres stemmen.
Ook al je familieleden, dochters, schoonzonen, collega's, vrienden en vriendinnen, buren, leden van je vereniging, medewerkers van je bedrijf of instelling, ... - kortom iedereen die je kan overtuigen om een stem uit te brengen, kan VVIA in de rangorde naar boven helpen.

Kortom: hoe meer mensen voor VVIA stemmen, hoe liever.
Er kan gestemd worden tot 15 september.

 

Point n'est besoin d'espérer pour entreprendre,
ni de réussir pour persévérer....

(Willem de Zwijger, prins van Oranje, graaf van Nassau, 1533 - 1584)